+386 (0)41 44 81 81

Dobrodošli v spletni trgovini 100% Handmade & Natural


O nas


Kdo smo?

Smo 100% predani trajnostnemu načinu življenja in promoviramo ročno ustvarjene izdelke iz naravnih materialov, z namenom udejanjanja trajnostnega razmišljanja in delovanja v vsakdanjem življenju.

Poslanstvo podjetja 100% d.o.o. je vzpostavljanje mostov povezovanja ustvarjalcev ročno izdelanih izdelkov iz večinoma naravnih materialov in uporabniki, ki se zavedajo njihove vrednosti. Ne glede na izjemno informacijsko povezanost v današnjem svetu je povezava med ustvarjalci ročnih izdelkov in njihovimi uporabniki slaba in pogosto neučinkovita za ene in druge. Večinoma temelji na ustnem prenosu in ima zelo omejen doseg. Bogastvo slovenske tradicije, znanj in veščin izraženih v oblačilni kulturi, tako kot je ali oplemeniteno s sodobnim oblikovanjem, bomo v uporabo in uživanje ponudili tudi izven meja Slovenije. Meja je le brezmejna kreativnost!

 


Ročno delo

Vse od začetka industrijske revolucije je ročno delo zapostavljeno kot nekaj preživetega, izgubljalo je na veljavi in uporabi. Industrijsko proizvedeni artikli so bili merilo razvoja družbe in socialnega statusa uporabnika. 

Danes ročno delo ponovno pridobiva na veljavi. Znanje in ročne spretnosti so postale vrednota, ročno izdelani izdelki v svoji unikatnosti so vedno bolj cenjeni, poleg tega pa ohranjajo svojo vrednost skozi rodove. Morda skrbno hranite prve pletene copatke vašega otroka ali njegovo izvezeno krstno oblačilce, morda spite na ročno tkanih platnenih rjuhah, ki kljub častitljivi starosti ohranjajo svoj žlahten izgled. Vse to so posebnosti, ki se dedujejo iz roda v rod. Ljubezen in predanost ustvarjanju ročnega dela se zrcali v duši izdelka in plemeniti človeka, ki ga uporablja.

Vsako obdobje ima svoje vzorce in načine izdelave. Nekateri vzorci so nostalgično tradicionalni, drugi so sodobni, vsi pa unikatni in posebni. Meja je le brezmejna kreativnost!

Tako kot zlato in dragi kamni postaja ročno delo ponovno dragocenost, ki ohranja trajno vrednost skozi več rodov.


Naravni materiali

Uporaba naravnih materialov je zgodovinsko preizkušena, človek jih uporablja že tisočletja, zato vemo, da nima škodljivih vplivov na naš organizem. Z uporabo naravnih materialov na prijazen način izkoriščamo darove narave in ščitimo naše okolje.


Trajnostni princip

Posebej smo se osredotočili na udejanjanje trajnostnega principa življenja v oblačilni kulturi, čeprav ne zanemarjamo tudi dodatkov za dom, saj je dom naš temelj, varno zavetrje, zakladnica spominov in gnezdo prihodnosti.

Uporabljeno lokalno tradicionalno znanje in veščine, v tradicionalnih ali sodobnih oblikah, pripomore tudi k ohranjanju le teh, njihovemu razvoju in novemu razcvetu v sodobnem času.

Z uporabo ročnega izdelka poudarimo svojo posebnost, izražamo svojo osebno noto, okolici sporočamo svoje vrednote in svojo naravnanost k trajnostnemu načinu življenja.


Družbena odgovornost

S sodelovanjem, pomočjo in promocijo ustvarjalcev ročno izdelanih izdelkov pripomoremo k njihovi prepoznavnosti, dostopnosti izdelkov širši javnosti in izboljšanju njihovega družbenega položaja. Ustvarjalci so večinoma upokojenci ali ljudje brez stalnih dohodkov, zato s promocijo njihovih umetnin pripomoremo tudi k zmanjšanju socialne ogroženosti posameznih družbenih skupin.  

S promocijo in trženjem na svetovnem spletu bomo ustvarjalcem omogočili trženje njihovih izdelkov ne samo na lokalnem ampak tudi na globalnem nivoju.


100%

Ustvarjalci, vešči mojstri svoje obrti, ki so za svojo spretnost in znanje pridobili certifikat na Obrtni zbornici Slovenije in so zavedeni v registru Domače in umetnostne obrti, so kot ustvarjalci izdelkov predstavljeni s svojim imenom ali svojo znamko. Drugi, še necertificirani vešči in ustvarjalni posamezniki, nastopajo pod blagovno znamko 100% Handmade & Natural ali v okviru lokalnega društva oziroma lokalne skupnosti.

Pod blagovno znamko 100% bodo zbrani tudi modeli, ki jih bodo zasnovali izbrani oblikovalci, ročno izdelale pa vešče roke izdelovalk in izdelovalcev.